IVV E1 - AJAX E3

Wedstrijdverslag van onze correspondent van de dag, Hans Pleijster:

IVV E1 - Ajax E3

Woensdag 5 november, 2003.

De eerste wedstrijd van dit seizoen werd door Ajax E3 verloren van IVV E1 met 2-4. Grote jongens die ons met kort dekken weinig kans gaven om goed voetbal te laten zien. We waren dus gewaarschuwd voor de uitwedstrijd van vanavond. Om 19.30 uur met veel vaders, moeders en liefhebbers langs de lijn het eerste fluitsignaal. Het werd een echte wedstrijd. IVV gaf deze keer wel ruimte wat het spel ten goede kwam. IVV verdedigde goed, kwam snel, bijna counterend uit. Ajax bouwde, na wat slordige eerste minuten, goed op. Soms via de flanken, een andere keer centraal met Bowie als spelverdeler. Na 5 minuten de eerste echte kans voor IVV. Een speler kwam vrij voor onze keeper en zocht de rechter bovenhoek. De bal ging gelukkig over. Daarna veel kansen over en weer. Goed verdedigend werk van Tomas, Amine en Daryl verijdelde de nodige kansen van IVV. In de 10e minuut werd de druk te groot. Een doorgebroken speler wist eerst Davey en later Ruben met fysiek spel te passeren, beide Ajacieden op de grond achterlatend. 1-0 achter. Diverse goed geschoten hoekschoppen door Theo en Denzel zorgden later aan de andere kant voor de nodige kansen. Het verschil in lengte en kracht was echter bepalend. De eerste helft was volgens ons 5 minuten te kort. In de tweede helft bleven Amine en Bowie geblesseerd aan de kant. Een flitsende start met veel balbezit. Ajax had het initiatief. Aanvallen van Brahim en Davey vooral door het midden en Theo op links gaven veel spannende momenten. Opvallend was de rol die Liam opeiste. Op rechts voor, lekker scherp spelend, opbouwend en goed voorzettend. In de 33ste (of eigenlijk 28ste) minuut redde Ruben met een zweefduik een bal uit de bovenhoek. Bij het hierop volgende schot stond Daryl goed opgesteld en wist de bal tegen te houden. Nick stond in de verdediging en stond zijn mannetje. Iets wat een speler van IVV niet kon zetten. Een trap zonder de bal in de buurt het gevolg. Een prima uitgespeelde bal zette onze verdediging op het verkeerde been en liet onze keeper kansloos. 2-0 (40ste minuut). Ajax bleef hierna toch goed spelen. Schoten op de lat van Tomas leverden net geen doelpunt op, de rebound van Davey uiteindelijk wel. 2-1. Een spannend slotoffensief zou de wedstrijd compleet hebben gemaakt. De gemiste 5 minuten van de eerste helft en de door diverse blessures verloren tijd werden echter niet gegund. Eindstand 2-1. Een leuke wedstrijd met goed voetballende teams.